1. Anasayfa
  2. Haberler

4336 TL Destek Ödemesi Hesaplarına Yatırılacak! Kimler Nasıl Yararlanacak

4336 TL Destek Ödemesi Hesaplarına Yatırılacak! Kimler Nasıl Yararlanacak
0

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2016 yılından beri kesintisiz bir şekilde sosyal destek ödemelerini ilgili zamanlarda hesaplara aktarıyor. Yapılan duyuruda T.C. kimlik numaralarının son hanesi 02 ve 5 ile biten vatandaşlara yönelik olarak 4336 TL tutarını nakit yardım desteği hesaplar aktarılacağı bildirildi. Maddi anlamda durum olmayan vatandaşları yönelik olarak yatırılan sosyal destek ödemelerine son hazırlığı devam edilirken son gelen bir haber neticesinde evde bakım maaşlarının hesapları aktarıldığı bilgisi paylaşıldı. İlgili hesaplar kontrol edilerek hesaba maaşını yatıp yatmadığı öğretilebilmekte.

Evde Bakım Maaşı Alanlar Kontrol Edebilir

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2023 yılının mart ayı ödemelerine geçtiğimiz gün tamamladı ve evde bakım maaşı alan vatandaşlar nisan ayı ödemeleri için gün saymaya başladı. Buna göre T.C. kimlik numaralarının son hanesi 02 ve 5 ile biten vatandaşlar 4336 TL tutarındaki nakit desteklerden faydalanabilecekler.

Türkiye’de birçok durum olmayan vatandaşa yardım elini uzatmaya devam ediyor. Devlet bu yardımları aile ve Sosyal hizmetler bakanlığının aracılığı ile ve PTT işbirliği ile ilgili hesaplara belirlenen tarihler arasında yatırıyor. Ona göre T.C. kimlik numaralarının son haneleri 02 ve 5 ile biten vatandaşlar 4336 TL tutarındaki sosyal yardım desteklerini hesaplarını da görebilirler.

4336 TL Nasıl Alınır

Aile ve Sosyal hizmetler Bakanlığı’nın sağlamış olduğu sosyal destek ödemeleri 2023 yılında artık %30 oranlarındaki zamla ödenecek. Geçtiğimiz yıllarda daha düşük olan evde bakım maaşı artık zamla birlikte toplamda 4.336 TL olarak hesaplara yatırılıyor. Geçtiğimiz dönemdeki ödeme 15 Mart tarihinden itibaren hak sahiplerine ulaşmıştı ve PTT üzerinden IBAN numaralarına paralar aktarılmıştı. Sosyal destek ödemeleri kapsamında da bu yıl içerisinde evde bakım maaşları 4336 TL gibi yüksek bir rakam ulaşmış oldu.

Bu destekten faydalanmak için e-devlet üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreler girilmez suretiyle aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım sekmesi üzerinden başvurulabilmekte. Ayrıca ilde ya da ilçede bulunan vatandaşların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na müracaat etmeleri durumunda bu maaşları hak edebilme ihtimalleri de yükseliyor.

Guncelbasvuru.com içeriklerini herhangi bir mecrada izinsiz kullanmak telif ihlalidir. Aktif link vererek sitemizi kaynak olarak gösterip içeriklerimizden alıntı yapabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir