1. Anasayfa
  2. Yardım Başvuruları

Karnesi İyi Gelen Öğrencilere Yardım Başvurusu – 5104 TL Yardım Desteği Başvuru Formu Ve Şartları 2023

Karnesi İyi Gelen Öğrencilere Yardım Başvurusu – 5104 TL Yardım Desteği Başvuru Formu Ve Şartları 2023
Karnesi İyi Gelen Öğrencilere Yardım Başvurusu - 5104 TL Yardım Desteği Başvuru Formu Ve Şartları 2023
0

Karnesi iyi gelen öğrencilere yardım başvurusu, karnem iyi burs almak istiyorum gibi internet üzerinde yaptığınız aramalar için bu yazıda net bilgiler elde edebilirsiniz. Karnesi iyi olan öğrencilere devletimizden müthiş bir yardım var. Başarılı olan öğrencilere 5104 TL gibi büyük bir rakamı devlet hibe olarak veriyor. Detayları ise aşağıda sizler için paylaşacağız.

2022 – 2023 eğitim öğretim yılının ilk dönemi ilkokul, ortaokul ve lise öğrenciler için tamamlandı. Öğrenciler ise 4 – 5 aylık okul hayatının verdiği mental yorgunluğu üstlerinden atabilmek için hem fiziksel hem de mental olarak dinlenmeye başladı. Bu süreyi ise okulunun derece yapan öğrencileri dinlenme olarak görmek yerine başarılarının mükafatını almaları gerektiğini düşünerek araştırmalar yapmaya başladı. Bu öğrenciler internet üzerinde yaptıkları araştırmalar sonucunda devletin belirtilen kriterlere uyulması durumunda 5104 TL gibi bir rakamı dönemlik olarak öğrencilere verdiğini görmüş oldu.

Karnesi İyi Gelen Öğrencilere Yardım Başvurusu

Tüm dünyayı etkileyen ekonomik krizden ülkemiz de payını aldığından kaynaklı olarak aileler çocukların eğitim ve öğretim giderlerini karşılamakta zorluklar çekiyor. Kalem, silgi, defter gibi öğretim için net gereken basit temel gereksinimlerin bile dudak uçuklatan fiyatlara çıkmasıyla aileler temel gereksinimlere bile yüksek fiyatlar ödemesinden sebep Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan bir açıklama yaptı.

Recep Tayip Erdoğan, açıklamasında ise sosyal yardım alma hakkına sahip olan ailelerin devletin kendi okullarında okumakta olan öğrencileri sınıflarında dereceye girdiği takdirde ilk ve orta öğretim olmak üzere bu başarıyı elde eden öğrenciler için asgari ücretin % 60’ı gibi bir rakamı bu başarıyı yakalayan öğrencilere vereceğinin sözünü verdi. 2023 yılında açıklanmış olan asgari ücret net olarak 8500 Türk Lirası olacağından dolayı başarı bursunu alacak öğrencilerin 5104 TL gibi bir ücret alacağı konuşuluyor.

Bunun dışında Yüksek Öğretim Kurulu tarafından belirtilmiş olan 200 üniversiteye girmeyi başarmış ve bu üniversitelerde belirtilen transkript senaryolarına sahip olan öğrenciler için de devlet kaynaklı birçok destek verilmektedir. Ancak bu destekleri kazanabilmek için genel not ortalaması ve disiplin durumlarında belirtilen gereksinimlerin karşılanması gerekmektedir.

Karnesi İyi Gelen Öğrencilere Yardım Başvurusu - 5104 TL Yardım Desteği Başvuru Formu Ve Şartları
Karnesi İyi Gelen Öğrencilere Yardım Başvurusu – 5104 TL Yardım Desteği Başvuru Formu Ve Şartları

Başarı Teşvik Bursu Nasıl Alınır?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Başkanı Derya Yanık da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinden ilk üçe giren öğrencilere asgari ücretin %60’ı kadar bir burs yardımı yapılacağını söyledi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise bu yardımı her sene yapmakta. Her sene iki dönem olarak devam eden okul hayatı için her dönem başına bu yardım yapılıyor. Ancak başvuruyu her öğrenci yapamıyor. Belirlenen ekonomik ve başarı durumları eğer olması gereken şekildeyse bu burstan yararlanabiliyorsunuz. Bu burslardan yararlanabilmesi için öğrenciler adına tam 150 Milyon TL destek parası ayrılmış durumda. Bütün detaylara ulaşabilmek için ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi sitesinden bakabilirsiniz. Buraya tıklayarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi sitesine ulaşmanız mümkün.

Öğrenci Teşvik Primi Nasıl Alınır?

Öğrenci teşvik primi nasıl alınır? Her senenin başında belirtilen asgari ücretin sonrasında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başarılı olan öğrenciler için bir kurul belirler ve bu kurul öğrenciler için her dönem yapılacak olan öğrenci teşvik priminin fiyatı için istişarede bulunurlar ve sonra bu durum için bir karar alarak öğrenciler için belirtilen kriterlerden sonra verilecek teşvik primi bursunun fiyatı ortaya çıkıyor. Belirtilen kriterler ise maddi olarak geçim sıkıntısı çeken aileler ve ekonomik olarak eve giren maaşın aileye yetmediği ailelerin öğrencilerinin okullarında başarı olarak ilk 3te olmaları kriterleri ise bu verilecek olan öğrenci teşvik primini bu öğrencilerin almasına hak tanıyor.

Karnesi İyi Gelen Öğrencilere Yardım Başvurusu - 5104 TL Yardım Desteği Başvuru Formu Ve Şartları 2023
Karnesi İyi Gelen Öğrencilere Yardım Başvurusu – 5104 TL Yardım Desteği Başvuru Formu Ve Şartları 2023

5104 TL ise bir öğrencinin dönemlik olarak eğitim öğretim hayatında geçerli olan ihtiyaçları alabilmesi açısından yeterli olabilecek bir miktar. Bu miktar ise bakanlığın kurulları kırtasiye, fotokopi, yaşadığı semtten uzakta okuyan öğrenciler için yol parası, günlük yemek parası gibi koşulların genel olarak incelendiği ve daha sonrasında ona göre belirlendiği para olarak gözükmektedir. Başarılı olan ve sosyal yardımlardan yararlanan her öğrenciye bu bursların verilmesi devletimizin öğrencilerine ne kadar çok değer verdiğinin bir diğer göstergesi.

Guncelbasvuru.com içeriklerini herhangi bir mecrada izinsiz kullanmak telif ihlalidir. Aktif link vererek sitemizi kaynak olarak gösterip içeriklerimizden alıntı yapabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir