1. Anasayfa
  2. İş Başvuruları

Defacto Çalışma Şartları Nasıl? Pozisyonlar, Maaşlar, Saatler

Defacto Çalışma Şartları Nasıl? Pozisyonlar, Maaşlar, Saatler
0

Türkiye’nin büyük giyim markalarından biri olan Defacto, kaliteyi uygun fiyata bulacağınız isimlerdendir. Defacto çalışma şartları, özellikle bu marka bünyesinde çalışmak isteyenler için oldukça merak uyandırmaktadır. Tam ya da yarı zamanlı olarak çalışabileceğiniz marka bünyesinde, bağlı olunan müdürlüklerin düzenlemesine göre, vardiya sistemi belirlenmektedir. Uygun görüldüğü takdirde, personelin isteğine bağlı olarak, vardiya sisteminde değişikliğe gidilebilmektedir.

De facto çalışma sistemi, iki vardiya sistemine göre düzenlenmektedir. Tam zamanlı çalışanlar, genel olarak 8,5 saatlik bir mesai sisteminde hizmet vermektedir. 1 haftalık süreç, 6 gün çalışma ve 1 gün dinlenme olarak planlanmaktadır. Bu da 1 saatlik yemek ve çay molası da çalışma aralıklarıyla tamamlanır. 1 yıllık çalışma süresi dolduğunda, 14+2 gün yıllık izin kullanım hakkı vardır. Çalışma saatleri ve izin günleri belirleme aşamasında, bu konuda mağazaların şift müdürleriyle karara varılmaktadır.

Bir diğer çalışma şekli de yarı zamanlıdır. Markada yarı zamanlı mesaiye başlayan personeller de haftada 4 gün çalışmaktadır. 30 saatlik bir çalışma süresi içinde, markanın bünyesinde iş gücü oluşturmaktadır. Çalışma saatleri sınırının dışına çıkıldığında, personele ek ücret ödenmektedir. Geçen yıldan itibaren firmanın yeni açılan şubelerine, yoğun istihdam sağlanmaktadır. Tecrübeli veya tecrübesiz personel alımıyla, marka sektörde varlığını sürdürmektedir.

Defacto Personel Alımı

Farklı açık pozisyonlarda, Defacto personel alımı yapılmaktadır. Bu sektörde ve markada çalışmak isteyenler, internet üzerinden ya da mağazalardan başvuru yapabilmektedirler. İş başvurusu yapıldığında,işe alım prosedürleri yerine getirilmek üzere, uygun kişiler görüşmeye çağrılmaktadır. Markanın işe alım sürecinin bir farkı, sınavla personel alımı yapmasıdır. Bu başvurular biriktirilerek,işe alımlar başladığında, mülakat için aramalar yapılmaktadır.

Bu mülakatlar, bazen mağaza sorumluları bazen de insan kaynakları tarafından yapılmaktadır. Personel alım sınavında sorulan sorular genel olarak, şekilli ve mantık yürütmeye dayalı şekildedir. Sınavlar genel olarak yüz yüze gerçekleşmekte ve sınavı kazananlar 1 haftalık bir süre zarfı sonunda mülakata çağrılmaktadır. Firmada çalışmak için, en az lise mezunu olma zorunluluğu vardır. Özellikle acil personele ihtiyaç duyuluyorsa, uzun süre beklenmeden iş başvurularına yanıt verilmektedir.

Defacto Kariyer

Markada kariyer basamakları göz önünde bulundurulduğunda, bu açıdan hızlı bir sürecin olduğu söylenebilir. Bugün pek çok firmanın benimsediği gibi, birkaç yıllık tecrübe sonrasında kariyer sahibi olmak gibi bir durum yoktur. Firma yıl içerisinde hızla büyümeyi prensip haline getirdiğinden, mağazanın büyüme oranına göre personel ihtiyacı giderilmektedir. Belirli pozisyonlardaki çalışanlar, mağaza içerisinde iş temposuna ve performansına bağlı olarak, kariyer basamaklarını çıkmaktadır.

Bayram, özel gün, hafta sonu gibi süreçlerde yoğunluk artışı görülebilmektedir. Bu yoğunluk esnasında,part time hizmet veren, Defacto destek personellerinin olduğu belirtilmektedir. Firmanın çalışma şartlarının cezbedici kısmı, hafta sonu çalışabilme imkanının olmasıdır. Yemekle birlikte maaş kartının verilmesi de firmanın sunduğu imkanlar arasındadır. Bununla birlikte markanın çalışma şartları olarak, şunları sıralamak mümkündür;

. Sabah ve akşam olarak iki vardiya vardır.

. Mağaza içinde yükselmek isteyenler, en az 6 ay marka çatısı altında çalışmalıdır. Sonrasında sınava girilerek, başarılı olunması gerekmektedir.

. Yükselme sınavına girmek için, en 2 yıllık üniversite mezunu olmak gerekir.

Defacto Personel Maaşları

Defacto personel maaşları, asgari ücret üzerinden hesaplansa da pek çok çalışanın asgari ücretin üzerinde kazanç elde ettiği bilinmektedir. Bu da prim sisteminin olmasından kaynaklanmaktadır. Belirtilen kota çerçevesinde kotayı tamamlayan çalışanlar, maaşlarının % 10’u oranında kazanç sağlayabilirler. Bir yandan da ek mesai ücretleriyle, iyi bir kazanç elde edilmektedir. Bununla beraber, bu başarılı markada satış danışmanı olarak çalışılmaya başlandığında, hakların tam zamanında ve eksiksiz olarak ödenmesi söz konusudur.

Defacto Çalışma Düzeni

Defacto çalışma düzeni, markaya başvuru yapmak isteyen ancak nasıl bir yol izleyeceği konusunda tereddütleri olanlar için, öncelikle çalışma şartlarının göz önünde bulundurulması önerilmektedir.Bazı yoğunluk durumlarında fazla mesai yapılmasından dolayı, markanın çalışma şartları pek çok insana ağır gelebilmektedir. Bunun yanı sıra, genel olarak çalışma ortamından memnun olunan bir isim olduğu, çalışanlarca ifade edilmektedir.

Sabit maaşlı bir işle kıyaslandığında, oldukça hızlı bir kariyer yapabilme imkanı sağladığından, genel itibariyle sektörde çalışmak isteyenlerin tercihlerinde, ilk sıralarda yer alabilmektedir. Hafta içi izin kullanabilme olanağıyla, kişilerin kariyer yapmak istedikleri markalar arasında yer almaktadır.

Guncelbasvuru.com içeriklerini herhangi bir mecrada izinsiz kullanmak telif ihlalidir. Aktif link vererek sitemizi kaynak olarak gösterip içeriklerimizden alıntı yapabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir