1. Anasayfa
  2. Haberler

Aile Bakanlığından Seçim Öncesi Büyük Jest! Başvurana Ödeme Yapılacak

Aile Bakanlığından Seçim Öncesi Büyük Jest! Başvurana Ödeme Yapılacak
0

2023 yılına girilmesi ile birlikte birçok ödemelere zam yapılırken sosyal destek ödemeleri de zam kategorisini değerlendirildi. Devlet karşılıksız olarak destek parasını almak isteyenlere büyük bir kapı açıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ödenen bu destek paraları kira yardımı çocuk destek programı yaşlılık aylığı gibi birçok kategoride ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara ulaştırılmaya devam ediliyor. Aile destek programı sayesinde maddi imkânlar da sunuluyor. Bu sosyal destek paketlerine başvuru yapabilmek ve hak edebilmek için belirli şartları sağlamak gerekiyor.

Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı Aracılığıyla da Gerçekleştiriliyor

Madde anlamda zorluk çeken kişilere yönelik olarak devlet her yolu düzenli maddi destek sağlamaktadır. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar online ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığı ile işlemi tamamlayabiliyorlar. Belli şartları taşıyan vatandaşlar ise PTT sistemi üzerinden paralarını çekebiliyorlar.

Yapılan açıklamalar doğrultusunda hala destek programı ile ihtiyaç sahibi olan vatandaşların Haziran 22 ve Mayıs 2023 dönemleri içerisinde 12 ay boyunca almış oldukları program sonlanmış olacak. Mayıs 2023 tarihinden sonra yeni bir dönem başlayacak ve başvuru yapan vatandaşlar arasından Bir yıl boyunca bu destek paketinden almaya hak kazananlara PTT aracılığıyla ödeme yapılacak.

Destek Paketi İçinde Bazı Şartlar Gerekir

Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde dağıtılacak olan sosyal destek ödemelerinden faydalanmak için kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması 18 yaşında büyük olması ve herhangi bir şekilde mahkûmiyetinin bulunmaması gerekmekte. Ailevi Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bir diğer şartı da aile içerisinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması gibi durumlar gözetiliyor.

Guncelbasvuru.com içeriklerini herhangi bir mecrada izinsiz kullanmak telif ihlalidir. Aktif link vererek sitemizi kaynak olarak gösterip içeriklerimizden alıntı yapabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir